Wegblijftarief – Apotheekhoudend Huisarts S.A.A.B. Vaes – Norg

Welkom op de website van Apotheekhoudend Huisarts S.A.A.B. Vaes

Op deze site vindt u alle relevante informatie over: wie we zijn, wat wij doen en u hoe u ons kunt bereiken. Mocht u desondanks toch nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Openingstijden maandag t/m vrijdag
- Praktijk:    van 8.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur
- Apotheek:  van 15.00 – 16.30 uur

 

Apotheekhoudend Huisarts S.A.A.B. Vaes
Westeind 16 a-b 9331 CB Norg

Terug naar overzicht

Wegblijftarief

Wegblijftarief huisartsenzorg

Indien u bij verhindering een afspraak niet 24 uur van te voren afzegt, zijn wij genoodzaakt het tarief dat voor deze afspraak geldt bij u in rekening te brengen.

Let op! U kunt dit bedrag niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Deze regeling geldt voor alle afspraken met de huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistentes.

Tarieven huisartsenzorg 2022:

  • Consult < 5 min: € 5,42
  • Consult 5 – 20 min: € 10,83
  • Consult > 20 min: € 21,67
  • Consult passant < 5 min: € 15,93
  • Consult passant 5 – 20 min: € 33,86
  • Consult passant > 20 min: € 63,72
  • Medische verrichting: kostprijs *

*Als met de zorgverzekeraar overeengekomen (meer informatie verkrijgbaar bij de assistentes).

Bent u verhinderd, zeg uw afspraak alstublieft op tijd af.  Het gebeurt dat patiënten zonder bericht weg blijven van hun afspraak in onze praktijk. Medepatiënten moeten hierdoor onnodig lang wachten of kunnen geen afspraak krijgen. Om daar wat aan te doen, hanteren wij naar landelijke richtlijnen het zogeheten wegblijftarief.

Wat is het wegblijftarief? Het wegblijftarief wordt in rekening gebracht bij patiënten die niet op hun afspraak met een arts of verpleegkundige verschijnen of niet uiterlijk 24 uur van tevoren de afspraak hebben afgezegd. Dit bedrag wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. U krijgt een nota van de huisarts thuisgestuurd die u binnen 30 dagen dient te betalen.

Hoe hoog zijn de kosten? Voor een consult  5 – 20 min bedraagt het tarief € 10,83. Voor een consult > 20 min is dit bedrag € 21,67. Dit zijn landelijke tarieven die huisartsen voor consulten hanteren. Voor speciaal geplande verrichtingen als longfunctieonderzoek of een hartfilmpje gelden hogere tarieven.

Wat kan ik doen als ik verhinderd ben voor mijn afspraak?  Als u verhinderd bent, verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur voor de afspraak contact op te nemen met de assistente. Vaak kan dan meteen een nieuwe afspraak worden gemaakt. Het kan natuurlijk zijn dat er een bijzondere reden was waarom u verhinderd was. In dat geval kunt u aan de assistente laten weten wat er precies is misgegaan. Mogelijk zullen kosten dan niet op u verhaald worden. Indien u echter bij herhaling dergelijke redenen opgeeft behouden wij ons het recht voor om u het wegblijftarief voor alle gemiste afspraken in rekening te brengen.

Hoe voorkom ik dat ik mijn afspraak vergeet: Noteer uw afspraak met ons op een plek waardoor u er tijdig aan herinnerd wordt of vraag iemand in uw omgeving om u tijdig aan uw afspraak te helpen herinneren.

Voorkom een rekening – Bel uw afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af als u verhinderd bent.

Publicatiedatum: 29-08-2022